Terug Ontdek meer van Shimano

Shimano verbetert zijn ultieme wegraceschoen met de nieuwe S-PHYRE RC902

Na grondig wetenschappelijk onderzoek en proefritten van hun beste profrenners komt Shimano in modeljaar 2021 met zijn herontworpen pronkstuk onder de wegraceschoenen, de S-PHYRE RC902. Dat is een ambitieuze onderneming, de beste raceschoen nog beter maken. Shimano-ingenieurs hebben de trapbewegingen bestudeerd van verschillende typen rijder en trapstijlen om tot de technologisch meest geavanceerde fietsschoen te komen.

Elk aspect van de S-PHYRE schoen, de allerbeste voor wegrenners, is ontworpen voor optimale krachtoverdracht, comfort en prestaties.

Functiespecifieke zones zorgen voor maximale krachtoverdracht

 

Met de trapanalyse van Bikefitting.com hebben Shimano-ingenieurs met een 3D-blik naar trapbewegingen gekeken om te begrijpen hoe tijdens de pedaalslag druk wordt uitgeoefend. De ingenieurs ontdekten dat op bepaalde plekken van de schoen andere druk wordt uitgeoefend. Ze hebben de vorm en materialen van de nieuwe RC902 geoptimaliseerd voor de krachtoverdracht met een comfortabel en licht ontwerp.

 

De bovenschoen van de RC902 bestaat uit uitstekend ademend, verstevigd mesh en microleder, gelaagd in verschillende zones voor een optimale pasvorm, flexibiliteit en stijfheid en ventilatie. Het bovendeel van de RC902 is stijver aan de achterkant om de voet stevig op z'n plek te houden en vooraan zitten meer flexibele en elastische materialen voor meer comfort. 

Afgemeten pasvorm voor ultiem comfort en controle

 

De S-PHYRE RC902 schoen heeft als eerste het nieuwe 360 graden omhullende bovendeel, de nieuwste ontwikkeling in Shimano’s omhullende bovenwerktechnologie. Het verbeterde ontwerp omhult het bovendeel van de schoen rondom de zool van de RC902, waardoor hij lekkerder zit dan ooit.

 

“Het nieuwe ontwerp zorgt voor een vloeiend contact met de pedalen,” stelt Jessie Gascon, Shimano's productmanager Lifestyle Gear "De RC902's klemmen formidabel en geven je het gevoel dat je kracht bij elke trap 100% wordt overgedragen."

 

Op deze pantoffelachtige pasvorm zit het slanke nieuwe BOA Fit System Li2 sluitsysteem, met twee lichte stelknoppen voor perfecte afstelling en uitstekende grip. De nieuwe RC902 heeft verder een verfijnde Dynalast-vorm met meer pasopties voor verschillende vormen en maten voeten. De getransformeerde neus biedt op de juiste plekken meer ruimte voor meer comfort met dezelfde zekere en stabiele pasvorm.

Optimale krachtoverdracht voor zwaarste inspanningen

 

Shimano gebruikt ook de bevindingen van de trapanalyse van Bikefitting.com en kijkt naar mogelijke aanvullende bewegingsstudies voor het herzien van de RC902 hielkap voor een optimale pasvorm en voetstabiliteit. De RC902 is uitgerust met Shimano’s nieuwe hielkapstabilisator die verdraaien voorkomt, bestand tegen de intense torsiekrachten bij explosieve versnellingen. Hij heeft een mix van stijve en flexibele materialen die het bovendeel van de hielkap stabiliseren, zodat de voet minder kan bewegen en de kracht beter wordt overgedragen.

 

Het enige aspect van de nieuwe S-PHYRE schoen dat hetzelfde blijft, is Shimano’s stijve en responsieve zool van carbon-12. Shimano's serie S-PHYRE schoenen biedt optimale krachtoverdracht en snelheid en heeft na zijn introductie in bijgedragen aan talloze zeges op het allerhoogste niveau. Nu is de nieuwe Shimano S-PHYRE voor 2021 nog sneller.

 

Gewicht: 235g

Herenkleuren: Wit, blauw, rood, zwart

Herenmaten: 36-48 (voor 37-47 zijn halve maten verkrijgbaar)

 

Dameskleuren: Wit

Damesmaten: 36-44 hele maten

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen