Tilbake Oppdag mer fra Shimano

Bak Shimano-hjul ligger over 100 års teknisk kompetanse og erfaring, og den siste serien av hjul med 12-delt girgruppe kommer fra en omfattende bakgrunn innen racing og landesveissykling. Shimanos høytytende hjulsett er inndelt i tre nivåer: Dura-Ace for uovertruffen løpsytelse, Ultegra for den kresne entusiasten, og Shimano 105-nivå RS710-hjul bygget for pålitelighet og langvarig verdi.

Shimano Ultegra-hjul R8100

Når du bestemmer deg for hvilke hjul som er riktige for deg og din kjørestil, skal du starte med å avgrense faktorene basert på felgmateriale, felgdybde, felgbredde og frinavtype. Men først og fremst er det verdt å merke seg et par konstante verdier for Shimano-hjul, uavhengig av gruppenivå.

  • Shimanos serier av høytpresterende landeveishjul ruller ut av fabrikken klare for slangeløse dekk, med teip og ventilstammer forhåndsinstallert allerede fra de kommer ut av esken. 

  • Alle høytpresterende Shimano-landeveishjul leveres med Center Lock-skivebremsfester, der skivebremsrotorene er festet til navet med en enkelt låsering i stedet for flere små løse bolter. Shimano Center Lock-rotorer er konstruert for å fungere sømløst med Shimano-hjul og -bremser, og gir fremragende ytelse når de brukes som et samlet system.

  • Shimanos nye, avanserte landeveishjul, med unntak av de nye 12-delte 9200 Dura-Ace-hjulene, har en bakoverkompatibel frinav-design. Dette betyr at både 11- og 12-delt drivverk er kompatible med Ultegra- og 8100- og 105-nivå RS710-hjulene, slik at kresne syklister fremdeles kan velge mellom et bredt spekter av hjulalternativer.
Kjøre Shimano Ultegra landeveishjul i karbon

Shimanos serie av landeveishjul

Dura Ace 9200 – For ultimat ytelse med 12-delt girgruppe og eksepsjonell pålitelighet. Vi har ikke gitt avkall på noe med disse førsteklasses hjulene når gjelder absolutt hastighet, akselerasjon og materialer. Legg merke til at Dura-Ace 9200-hjul kun er kompatible med Shimano 12-delte kassetter.

Shimano DURA-ACE landeveissykkelhjul i karbon

Ultegra 8100 – med nedarvet høyytelsesteknologi og raffinert design, bygget med mer verdiorienterte materialer for å skape en god balanse mellom ytelse og pris. Disse hjulene er bakoverkompatible og fungerer uten problemer med Shimano 11-delte landeveisgrupper og de nye 12-delte gruppene.

Shimano Carbon landeveissykkelhjul

Shimano RS710 landeveishjul – med samme DNA som Dura-Ace- og Ultegra-hjul gir de nye Shimano 105-nivå RS710-hjulene en optimal balanse mellom prestasjonselementer, pålitelig konstruksjon og førsteklasses materialer. I likhet med Ultegra 8100-hjulene er RS710-hjulene kompatible med både 11- og 12-delt drivverk.

Shimano karbon landeveissykkelhjul og 105 Di2 landeveissykkel

Felgdybde

C36 – for rask akselerasjon og klatring. Shimanos C36-felgdybde har den laveste rotasjonsvekten og gir hurtig akselerasjon. Dette er for syklister som vil ha fremragende respons ved heftige utfall på flate strekninger, hard akselerasjon i tøffe stigninger eller kjapp spurt foran målstreken. 

 

C50/C46 – perfekt blanding av aerodynamikk og vekt. For syklister som søker den perfekte kombinasjonen av rå hastighet og klatreevne. C50- og C46-hjulene har den ultimate allround-felgdybden og er klare til å takle alle typer terreng, tempo og vindretning. 

 

C60 – den ultimate aerodynamiske fordelen. Enten du er en utbryterspesialist, gir jernet i temporitt eller planlegger et langt soloangrep i tet, er C60 skreddersydd for å maksimere effektiviteten og slippe gjennom vind samtidig som den gir maksimal sidestivhet for de kraftigste spurtene.

 

Shimano DURA-ACE landeveissykkelhjul i karbon

Felgmateriale

Karbon – Shimanos førsteklasses landeveishjul i karbon gir deg den beste kombinasjonen av lav vekt, styrke, aerodynamisk felgform og sidestivhet. Dette har vi oppnådd gjennom presisjonskonstruert design, fiberlag og harpiksformler. Alle nye hjulsett for 9200- og 8100-serien samt RS710-hjul har denne teknologien, men hvert lag er forskjellig i materiale, fiberlagkonfigurasjon, harpiks og sluttbehandling.

Shimano Ultegra Di2 landeveissykkel med 12-delt gir og Shimano karbonhjul

Felgbredde

Bredere aeroprofiler – Shimanos nye karbonfelger har en tidsmessig 21 mm innvendig felgbredde for å maksimere aerodynamisk effektivitet foran samt sidevindegenskaper. Dermed oppnås det også en større kontaktflate for dagens bredere dekknormer (25, 28 og 30c), noe som gir maksimalt grep og kjørekomfort. Alle 9200-, 8100- og RS710-hjul har samme førsteklasses design, men er laget av ulik fiberlagskonfigurasjoner.

Bredden på Shimano landeveishjul

Frinav

Kun 12-delt – I jakten på ultimate prestasjoner designet Shimano 9200 Dura-Ace-frinavet med helt ny Hyperglide L2-teknologi for maksimal kraftoverføring og minimal vekt. Frinavet er av en lett aluminiumskonstruksjon med en ny sporkonstruksjon som hemmer groptæring fra kassetten over tid. På grunn av denne nye konstruksjonen og sporutformingen er Dura-Ace-hjulene kun kompatible med 12-delte landeveikassetter og drivverk.

Shimano Dura-ace frinav for landeveissykler

Kompatibilitet med 11- eller 12-delt kassett – nye Shimano Ultegra 8100 og RS710 karbonhjul (C36 og C46) har bakoverkompatible frinav som fungerer med alle Shimano 11- og 12-delte landeveiskassetter.

Direkteinnkobling – få maksimal kraftoverføring og umiddelbar akselerasjon med de mer robuste innkoblingsmekanismene som er bygd inn i 9200-, 8100- og RS710-navet.

Kjøre landeveissykkel med Shimano landeveissykkelhjul i karbon

E-Thru Axles – Shimanos verktøyløse gjennomgående akselteknologi på for- og bakhjul gir maksimal sidestivhet samtidig som den er enkel å montere/demontere Det betyr raskere og enklere hjulskift og reparasjoner underveis.

Shimano Carbon landeveissykkelhjul

Sett alt sammen til den perfekte, komplette pakken

Begynn med den serien som passer best for dine behov og din kjørestil, og finjuster deretter derfra med foretrukket dybde og felgtype. Hjulsettene er klargjort for slangeløse dekk allerede i utgangspunktet, og har enkle E-Thru-aksler, slik at du kommer i gang på kortest mulig tid.

Del denne artikkelen

Relaterte historier