Tilbake Oppdag mer fra Shimano

Shimano har drevet sin Neutral Service siden 2001. I 2022 driftes denne tjenesten fra baser i Benelux, Spania, Frankrike, Italia, Portugal og Tyrkia med biler og motorsykler samt førere og mekanikere som bistår ryttere i profesjonelle sykkelritt.

Neutral Service-kjøretøyene har med seg alle typer reservedeler som de ulike lagene bruker. De fleste av dem bruker Shimano-komponenter, men Neutral Service-bilene har også med seg pedalsystemer og drivverk fra konkurrerende merker.

Neutral Service-bilene kan nesten minne om mobile verksteder der de kjører rundt med flere sykler på taket og massevis av reservedeler og verktøy på innsiden. De sørger for at både rittet og rytterne kan fortsette dersom det skulle oppstå situasjoner underveis.

Denne infografikken fra Shimano Neutral Service gir deg en oversikt over hva det dreier seg om, hvor mange folk som er involvert, og hvor mye utstyr vi har med oss til ritt som Tour de France.

Infographic

Med sine seks Neutral Service-team rundt om i Europa dekker Shimano alle verdens største profesjonelle landeveisritt, som alle de tre Grand Tour-rittene, Tour de France Femmes avec Zwift, VM, alle de fem monumentene, alle de store vårklassikerne for både kvinner og menn samt mange andre ritt på UCI-kalenderen. Shimano leverer også Neutral Service til U23- og juniorritt, banesykling og parasykling.

Neutral Service-mekanikerne har en jobb som innebærer raske beslutninger og problemløsing. Disse folkene er blant de beste i bransjen. De er rekrutter fra Shimanos nettverk av servicesenter og forbindelser i sykkelindustrien, og de fleste av dem har flere tiår med erfaring i sporten.

I vår nye innholdsserie kalt Human Science blir vi med Shimano Neutral Service-laget på noen av årets største ritt. Vi blir litt bedre kjent med dem og får oppleve hvordan dagene deres er med å hjelpe rytterne i verdenstoppen når det virkelig tilspisser seg.

Se episode 1 her: Nico Verhoeven under Paris-Roubaix