Terug Ontdek meer van Shimano

1. Optimale fietservaring

 

Ongeacht jouw fietstype of hoe fit je bent, een Bike Fit zal je glimlach op de fiets nog breder maken. We denken dat optimale prestaties en comfort, maar uiteindelijk ook zelfvertrouwen op de fiets, iets is waar elke fietser naar zou moeten streven.

2. Meer comfort

 

Het voornaamste doel van een Bike Fit is je meer comfort bieden. Een goed passende fiets is cruciaal als je beter, langer en zelfs sneller wilt fietsen. De meeste fietsers denken dat afzien erbij hoort en anderen beginnen er niet eens aan omdat het als hobby te zwaar zou zijn. Maar met racefietsen voorkom je juist veel blessures, als je maar een je houding aanneemt die past bij je soepelheid en andere lichamelijke kenmerken. Je fiets moet dan natuurlijk wel correct zijn afgesteld.

3. Betere prestaties

 

Of je naar je werk fietst of wedstrijden rijdt, alle fietsers willen efficiënt rijden. Na een Bike Fit rijd je efficiënter door een grotere krachtoverdracht naar de pedalen en een betere pedaalslag. Zo bespaar je energie en kun je je vrienden of de spits te snel af zijn.

 

Tijdens een Bike Fit leer je veel over je lichaam, zoals waar je uit balans bent en of je helemaal symmetrisch bent. En welk deel van je lichaam lenig is en welk niet. Met al deze antwoorden vinden we de perfecte houding voor jou. 

4. Meer vertrouwen krijgen

 

Als je precies weet welke maat fiets en welk type stuur en zadel het best bij je passen, kun je vol vertrouwen een nieuwe fiets of onderdeel kopen. Bovendien voel je op de fiets vast ook dat je bijvoorbeeld beter stuurt en efficiënter trapt, waardoor je met meer vertrouwen trapt, stuurt, remt, versnelt en demarreert.

5. Meer genieten

 

Alles bij elkaar geniet je na een Bike Fit meer van het leven, met en zonder fiets. Met minder pijn en ongemak geniet je meer van het fietsen en heb je minder kans op blessures op korte en lange termijn. Zo kun je meer beleven op de fiets.

Denk er wel om dat een Bike Fit niet helpt tegen een bestaande kwaal, zoals een behandeling van een medisch specialist.

 

Klik hier voor meer informatie over je vinden van jouw ideale pasvorm met BikeFitting.com

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen