Terug Ontdek meer van Shimano

Waar je ook bent en wat je ook doet, we weten dat je eraan zit te denken. Het zit steevast in je achterhoofd; de gedachte om op je fiets te springen en de weg je wil op te leggen. Je bent niet de enige. Alle fanatieke racefietsers voelen hetzelfde. Onderdruk het niet. Laat je gedachten afdwalen naar de weg waarop je gewoonlijk je rondjes maakt. Of naar eentje die je nog nooit eerder hebt verkend. Voel de structuur van het wegdek. Voel de wind in je gezicht, stel je de stilte voor die je omgeeft, alleen onderbroken door het monotone geluid van je achternaaf.

Voelt goed, toch?

Houd die gedachte nu vast. Denk aan je materiaal op dat moment. Denk eens aan je onderdelen. Alles draait behoorlijk soepel, nietwaar? Waarschijnlijk net zoals toen je je eerste ritje maakte op je fiets. Je bent niet de enige. Niemand droomt erover om de weg op te gaan met een fiets die niet goed onderhouden is. Het goede nieuws is dat dit gevoel van #newbikeday veel makkelijker te bereiken is dan je wellicht denkt.

Laten we eens vooruitspoelen naar het moment dat je inderdaad op je fiets ziet. We willen dat je je vrij voelt. Met niets anders aan je hoofd dan de weg die vóór je ligt. Je fiets moet die beleving alleen maar mooier maken. Bij Shimano willen we dat je het gevoel omarmt van één te zijn met je fiets en de weg. We willen dat je met een gerust hart elke weg durft aan te pakken, hoe lang of steil hij ook is; vol vertrouwen dat je cassette, ketting of remblokken je nooit in de steek zullen laten.

Al het bovenstaande plus het gevoel dat je daarnet voelde? Het ligt voor jou voor het grijpen. Alles wat ervoor nodig is, is het juiste onderhoud en de juiste onderdelen. Sluit geen compromissen bij het kiezen van nieuwe onderdelen. De beste manier om te zorgen dat onderdelen die door ons als één systeem zijn ontwikkeld perfect blijven samenwerken, is om gebruikte originele Shimano-onderdelen te vervangen door nieuwe originele Shimano-onderdelen.

twee monteurs bezig met onderhoud

Trek je er binnenkort op uit? Controleer dan eerst welke onderdelen onderhoud nodig hebben! Het is altijd beter om onderdelen te vervangen voordat ze versleten zijn. Ga op pad met een fiets die zo goed als nieuw aanvoelt. Met nieuwe originele Shimano-onderdelen voelt elke dag als #newbikeday! Heb je hulp nodig? Ga dan naar een Shimano Service Center bij jou in de buurt. Vind die in jouw buurt met: Zoek een dealer.

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen