Terug Ontdek meer van Shimano

In 1982 werd Shimano 105 gelanceerd in de wielerwereld, als opvolger van Dura-Ace en Shimano 600 Series (later Ultegra genoemd). De nieuwe racegroep werd al snel populair als budgetvriendelijk platform met de hoogwaardige functionaliteit die is afgeleid van de duurdere modellen. In de daaropvolgende decennia is Shimano 105 zeven keer vernieuwd en elke keer voorzien van de beste technologie in een betaalbaar pakket.

Dit jaar viert Shimano 105 zijn 40-jarig jubileum en krijgt onze meest veelzijdige weggroep de ultieme upgrade. Hier is het nieuwe Shimano 105 Di2 R7100 Series elektronische aandrijfsysteem, dat wederom makkelijker werkt, betrouwbaarder is en minder onderhoud vergt in een bereikbaarder pakket. De achtste versie van de Shimano 105 luidt inderdaad een nieuw tijdperk in, zonder af te doen aan de oorspronkelijke missie van de groep en voor betaalbare kwaliteit voor meer rijders.

Shimano 105 Di2

NO COMPROMISES

Beginnende fietsers die alleen mechanische schakelsystemen hebben gebruikt, kunnen de handigheid en technologie ervaren die geërfd is van de baanbrekende verbeteringen van Dura-Ace en Ultegra. Shimano 105 Di2 R7100 Series is de vrucht van jarenlang onderzoek en ontwikkeling, waarin feilloos schakelen, versnellingen op maat en uitzonderlijke remkracht een nieuwe tijd van betaalbare kwaliteit in luiden.

Je schakelt nooit meer verkeerd door vermoeidheid of op een onverwachte beklimming. Voortaan kun je zorgeloos schakelen met Di2 en houd je de controle in elke situatie. Dit is een aanzienlijk kwaliteitsvoordeel in de loop van een rit, want het bespaart je energie bij elke schakeling. Zo kun je je richten op waar het echt om gaat: je vrienden, sporten en de wereld om je heen. This is the ride you deserve.

Shimano 105 Di2

SCIENCE OF SPEED

Net als het oorspronkelijke, baanbrekende elektronische Digital Integrated Intelligence schakelsysteem dat in 2009 gelanceerd werd, heeft deze nieuwste versie van Shimano Di2 essentiële functieverbeteringen, zoals een draadloze cockpit en de sprong naar 12-speed. Dit is allemaal gedaan zonder iets af te doen aan het snelle, nauwkeurige en betrouwbare schakelen dat fietsers gewend zijn van alle Shimano-racegroepen. Schakelen gaat eenvoudig en stabiel, iedere keer en altijd.

Rijders voor wie de Di2 nieuw is, zullen onder de indruk zijn van hoe snel en makkelijk je kunt schakelen, zeker bij de voorderailleur. Maak je geen zorgen als je niet zo technisch bent. Shimano Di2 is eenvoudig in te stellen en te onderhouden.

De accuduur is ook van topniveau, want je kunt ongeveer 1.000 kilometer zorgeloos fietsen op één enkele lading via de hoofdstroombron van Di2. Anders dan andere draadloze elektronische schakelsystemen hoef je maar één accu op te laden en je kunt hem er tijdens het fietsen altijd op laten zitten. (Kleinere, vervangbare CR1632 knoopcelbatterijen in de shifters gaan 3,5 tot 4 jaar mee. )

Shimano 105 Di2

WIRELESS WHERE IT MATTERS

Shimano 105 Di2 maakt gebruik van een hybride systeem, met een draadloze cockpit en een bedrade verbinding tussen de enkele accu in de zitbuis en de voor- en achterderailleur, zodat het onder alle omstandigheden betrouwbaar is.

Net als Dura-Ace en Ultegra is het Shimano 105 Di2-systeem goed afstelbaar en aanpasbaar met Shimano’s gebruiksvriendelijke E-TUBE PROJECT Cyclist Cyclist-App op je smartphone. Met E-TUBE PROJECT Cyclist kun je je drivetrain instellen zoals jij dat wilt: pas de schakelsnelheid aan, verander het aantal schakelstappen per druk op de knop en maak gebruik van Synchronized- en Semi-Synchrofunctionaliteit.

Je kunt het systeem ook koppelen met fietscomputers van derden, zoals Garmin en Wahoo, om je versnellingskeuze en accustatus bij te houden.

De Shimano 105 Dual Control-shifters maken gebruik van Shimano’s draadloze geïntegreerde circuit, dat uiterst veilig is, snel werkt en weinig stroom verbruikt. Vergeleken met andere draadloze platforms resulteert dit in een aanzienlijk kleinere kans op interferentie, hogere schakelsnelheden en een langere levensduur van de accu. Met één, intern behuisde, oplaadbare accu gaat opladen heel eenvoudig en is de accu volledig beschermd, zodat je altijd stabiel en betrouwbaar kunt schakelen.

De nieuwe Dual Control-shifters bieden onovertroffen ergonomie, verfijnd met de inbreng van profrenners. Een verhoogde remkap en de nieuwe greepvorm vergroten je comfort en controle in elke rijhouding. Het remmen wordt ook geoptimaliseerd dankzij een lichtere, soepelere hendelwerking en een groter remoppervlak.

Shimano 105 Di2

WAAROM 12-SPEED?

Door over te stappen op een 12-speed cassette beschikken fietsers met Shimano 105 R7100 nu over de hoogste en laagste versnelling die ze nodig hebben, met daar tussenin een serie intelligent oplopende versnellingsstappen. Dit is gevolg van een geoptimaliseerd aandrijvingsonderdeel bieden als optie 11-34 en 11-36 cassettes en 50-34 en 52-36 crankstellen. Samen bieden ze lage versnellingscombinaties, zelfs onder de 1:1, waarmee rijders steilere hellingen aankunnen en ze meer controle over hun inspanning hebben, omdat de versnellingsstappen dichter bij elkaar zitten, zodat je altijd een prettige cadans vindt.

Het nieuwe systeem is ook GESCHIKT VOOR OUDERE VERSIES, waardoor je bestaande wielen met een 11-speed cassettenaaf kunt gebruiken met de nieuwe Shimano 105 Di2 aandrijving.

BETTER BRAKING

Net als met de nieuwste Dura-Ace en Ultegra groepen is de nieuwe Shimano 105 voorzien van een vernieuwd remsysteem dat stiller en makkelijker te onderhouden is en formidabel beheersbaar en krachtig is. Met topkenmerken zoals een snel eerste contactpunt met een bredere controlezone en een 10% bredere ruimte tussen blok en schijf om remlawaai te voorkomen. Thuissleutelaars zullen ook fan zijn van het ontluchtingsproceswaarbij de remklauw niet van het frame af hoeft.

NIEUWE CARBON WIELEN

In dezelfde lijn van betaalbare afgeleide technologie brengt Shimano ook twee carbon racewielsets: de C32 voor het klimmen en de C46 voor veelzijdig gebruik. Ze delen hun DNA met de C36 en C50 Dura-Ace en Ultegra wielopties met hun balans tussen aerodynamica, lichtheid en stijfheid.

De C32 heeft een velghoogte van 32 mm, een interne velgbreedte van 21 mm en een gewicht van 1504 gram. De C46 is 46 mm hoog, heeft een interne velgbreedte van 21 mm en weegt 1612 gram per paar. Beide losse wielen zijn geschikt voor 11- en 12-speed, tubeless ready en voorzien van een fraai Shimano-logo.

Andere Shimano 12-speed groepen