Terug Ontdek meer van Shimano

Voor ons bij Shimano is het ondersteunen van wedstrijden een taak die het hele jaar in beslag neemt en waarbij wetenschap, techniek en een uitgesproken passie voor fietsen samenkomen. Omdat het seizoen net is gestart, is het een goed moment om eens terug te kijken naar de geschiedenis en de door Shimano gesponsorde teams en hun uitrusting. Ook werpen we een blik op de Neutrale Service waar elk WorldTour-team (en niet alleen die met Shimano rijden) elke kilometer op kan rekenen.

Shimano en de Grote Rondes

Elk jaargetijde, van de frisse voorjaarsklassiekers tot aan de grote rondes, heeft zijn eigen ritme. Hoewel de intensiteit in de zomer tijdens de grote rondes zeker toeneemt, blijft ons fietshart het hele jaar door kloppen.

Onze betrokkenheid bij de Giro d’Italia, La Vuelta Espana en de Tour de France gaat ver terug en heeft diepe indruk gemaakt. Hoe ver terug? Nou... als fabrikant van hoogwaardige fietsonderdelen die al meer dan honderd jaar bestaat, kun je je voorstellen dat we alle denkbare ups en downs hebben meegemaakt. Maar één naam in dit spel is al jaren opmerkelijk constant gebleven: DURA-ACE.

De introductie van de DURA-ACE groepset in 1984 zorgde voor een indrukwekkende verandering in het professionele wielrennen. Tijdens de Giro d'Italia van 1988 zorgde Andy Hampsten voor de allereerste overwinning met deze groepset in de Italiaanse grote ronde. 

Het zit in onze natuur om de lat hoog te leggen en nooit compromissen te sluiten in onze Science of Speed. In 1990 leidde deze mindset ertoe dat we het concept van Total System Integration introduceerden en Dual Control-hendels toevoegden aan ons assortiment zodat je kon schakelen zonder je handen van het stuur te halen. Het leverde een indrukwekkende reeks overwinningen op: van Alberto - El Pistolero - Contador die met gemak de gele trui veroverde in de Tour de France tot aan de energieke overwinning met Di2-uitrusting van Cadel Evans in 2011. En de DURA-ACE blijft ook nu nog zijn stempel drukken op de WorldTour, waarbij getalenteerde renners de kans krijgen 'To Find THEIR Fast'.

De wielersport staat bekend om zijn drama, devotie en... derailleurs! Maar als we aan de huidige wielerwereld denken, zien we de lachende gezichten van rijders, mecaniciens en fans die levensbepalende momenten met elkaar delen. En om een lijn door de geschiedenis te kunnen trekken die begon bij het moment dat Shozaburo Shimano in 1921 de deuren opende van Shimano Iron Works in Sakai, naar de huidige generatie geïnspireerde wielrenners, is simpelweg verbluffend.

Door Shimano gesponsorde ploegen

We zijn vereerd dat we in de positie zijn om de WorldTour te mogen ondersteunen. Dit jaar zijn er 14 WorldTour-teams die meedoen aan de grote rondes en rijden met de DURA-ACE R9200 groepset en onze DURA-ACE C50 wielen. Veel van onze gesponsorde teams zullen S-PHYRE schoenen dragen. We zetten de teams even op een rijtje:

  • INEOS GRENADIERS: heren elite
  • ALPECIN-DECEUNINCK: heren elite
  • FENIX-DECEUNINCK: dames elite
  • SOUDAL-QUICK STEP: heren elite
  • dsm-firmenich PostNL: heren elite
  • Groupama-FDJ: heren elite
  • FDJ-Suez: dames elite
  • Jayco-Alula: heren en dames elite

Neutrale Service

Het professionele wielrennen gaat het hele jaar door en niet alleen voor de atleten. De organisatie rond elke race bestaat uit toegewijde mensen die ervoor zorgen dat elke wedstrijd en etappe goed wordt voorbereid, veilig is en eerlijk verloopt. De mecaniciens en chauffeurs van de Shimano Neutrale Service spelen een belangrijke rol in het leveren van onmisbare ondersteuning tijdens meer dan 560 wedstrijddagen per jaar.

Door te werken met zes Neutrale Service-teams in heel Europa is Shimano in staat om de grootste professionele wegwedstrijden te ondersteunen. We praten dan over de drie grote rondes, de Tour de France Femmes avec Zwift, de wereldkampioenschappen, alle vijf wielermonumenten, alle grote eendaagse voorjaarsklassiekers voor mannen en vrouwen, en vele andere wedstrijden op de UCI-kalender voor vrouwen en mannen. Shimano biedt ook neutrale service bij de U23 en junioren-races, op de wielerpistes en tijdens para-cycling wedstrijden.

Vertel ons jouw #SuperCyclingSunday-verhaal

Fietsen. Vriendschap. Klassiekers. Als medefietser ben je onderdeel van een fantastische fietsgemeenschap. Telkens als we fietsen nemen we nieuwe herinneringen vol vriendschap en plezier mee naar huis. Deel je favoriete fietsverhaal en maak kans op grote prijzen zoals een all-inclusive reis naar de Tour de France.

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen