Terug Ontdek meer van Shimano

Sinds 2001 verzorgt Shimano de Neutrale Service. In 2022 opereren onze serviceteams vanuit de Benelux, Spanje, Frankrijk, Italië, Portugal en Turkije met auto's, motoren, en de bijbehorende chauffeurs en mechaniekers die de renners helpen tijdens professionele wielerwedstrijden.

Neutrale Service-voertuigen hebben reserveonderdelen voor elke ploeg. De meeste ploegen gebruiken Shimano-onderdelen, maar in de Neutrale Service-auto's zijn ook pedalen en drivetrains van concurrerende merken te vinden.

De Neutrale Service-auto's lijken op een mobiele werkplaats, met meerdere fietsen op het dak en veel gereedschap en reserveonderdelen in de auto. Daarmee zorgen we dat de race en de renners door kunnen als er iets gebeurt.

Deze infographic over de Shimano Neutrale Service laat je duidelijk zien waar het allemaal om gaat, hoeveel mensen erbij zijn betrokken en hoeveel materiaal we meenemen naar wedstrijden zoals de Tour de France.

Met zes Neutrale Service-teams in Europa lukt het Shimano om ondersteuning te bieden tijdens de belangrijkste profwedstrijden ter wereld, waaronder de 3 grote rondes, de Tour de France Femmes avec Zwift, de WK's, alle (5) wielermonumenten, alle grote voorjaarsklassiekers voor zowel mannen als vrouwen, en vele andere wedstrijden op de UCI-kalender. Shimano biedt ook neutrale service in beloften- en juniorenwedstrijden, op de baan, en bij paracycling.

Een Neutrale Service-mechanieker moeten snel kunnen denken en handelen om problemen op te lossen. Ze horen bij de beste in de business. En komen vaak uit Shimano’s netwerk van Service Centers en connecties in de fietsindustrie, meestal met tientallen jaren ervaring.

In een nieuwe serie – Human Science – volgen we Shimano's Neutrale Service-team bij een aantal van de grootste wedstrijden. We gaan mee op pad, zien de koers door hun ogen en ontdekken uit welk hout je gesneden moet zijn om toprenners te kunnen ondersteunen in het heetst van de strijd.

Bekijk hier aflevering 1: Nico Verhoeven bij Parijs-Roubaix