Terug Ontdek meer van Shimano
Kabels en buitenkabels vervangen
We denken niet vaak na over de (buiten)kabels en remblokjes, maar deze kleine onderdelen spelen een grote rol in hoe goed onze fietsen werken.

 

De gemiddelde rijder vervangt zijn kabels eens per jaar, meestal in de lente als het kille winterweer achter de rug is. Versnellingskabels voeren de opdrachten van de schakelaar uit om de derailleur precies zo te verplaatsen dat je perfect schakelt. Als de kabels verroest zijn of de buitenkabels verstopt zitten met vuil, kan de schakelaar niet genoeg aan de kabel trekken om de perfect schakeling uit te voeren.



Optislick-kabels & SP41 buitenkabels

ZELFS EEN HAGELNIEUWE AANDRIJVING WERKT SLECHT MET VERSLETEN VERSNELLINGSKABELS EN BUITENKABELS.


SHIMANO maak de gladste, meest slijtvaste kabels en buitenkabels die er te krijgen zijn. Kies voor SHIMANO's Optislick-kabels en SP41 buitenkabels voor langdurig optimale schakelprestaties. Kies SHIMANO's kabels met polymeercoating, zonder meer de gladste kabels die er te krijgen zijn, de standaard voor DURA-ACE en ULTEGRA. Er is rechtstreeks vet ingespoten in de polymeren rond de kabel voor onovertroffen schakelprestaties.

Brake Pad Wear


Slijtage remblokjesKABELS EN BUITENKABELS ZIJN NET ZO BELANGRIJK VOOR JE REMMEN  ALS VOOR JE AANDRIJVING.


Als je aan je remgrepen trekt terwijl de kabels versleten zijn, gaat een deel van je inspanning verloren aan het overwinnen van de wrijving van de ruwe kabel die tegen de buitenkabel schuurt, in plaats van aan het afremmen.

Hoe meer je de remmen gebruikt, des te sneller slijten de remblokjes. Op de meeste remblokjes zit een lijn die de slijtage aangeeft. Als het materiaal versleten is tot de indicatielijn, is het tijd voor nieuwe remblokjes. Een zwaar versleten remblokje remt je fiets onvoldoende en kan zelfs je velg beschadigen.

Een zwaar versleten remblokje remt je fiets onvoldoende en kan zelfs je velg beschadigen

 

Nieuwe kabels, buitenkabels en remblokjes zijn soms net wat je fiets nodig heeft om het hele jaar lekker te rijden.

SHIMANO raadt aan je fiets te laten nakijken door een professionele mecanicien bij jouw fietsenmaker. Mecaniciens in onze SHIMANO SERVICE CENTERS kennen al onze nieuwste technologieën en leveren de beste dienstverlening.

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen