Terug Ontdek meer van Shimano
Slijtage van de ketting
Je aandrijving bestaat uit je crankstel, kettingbladen, derailleurs, derailleurwieltje, wielen, cassette en een ketting. Al deze onderdelen slijten door het fietsen, waardoor het schakelen achteruitgaat.

EEN VERSLETEN KETTING VERSLECHTERT ELK ONDERDEEL DAT HIJ AANRAAKT, ZOALS DE TANDWIELEN, DE DERAILLEURWIELTJES EN DE KETTINGBLADEN.

 

De ketting is het onderdeel van de aandrijving dat het eerst slijt. Een ketting gaat normaal ongeveer 1600 km mee. Dit wordt echter sterk beïnvloed door allerlei factoren, zoals je rijstijl, rijomstandigheden en zelfs hoe de ketting gesmeerd is. Tijdens het rijden slijt het metaal van de rollen en bussen van de ketting af, waardoor hij slecht aansluit op onderdelen met tandjes.

Je kunt de staat van je ketting nakijken met een speciale kettingchecker of dit laten doen bij vrijwel elke fietsenwinkel.

Versleten derailleurwieltjes

 

 Je derailleurwieltjes slijten door het fietsen, waardoor het schakelen achteruitgaat

 

Het achterste derailleurwieltje is meestal van gehard kunststof, zodat je aandrijving tijdens het schakelen soepel en stil blijft.

Maar kunststof is zachter dan metaal en derailleurwieltjes passen zich aan op een versleten ketting. De versleten ketting schaaft materiaal van de vierkante randen van de tandjes af, waardoor het scherpe punten worden.

Niet-versleten achterste derailleurwieltje.

 

De randen van de tandjes zijn vierkant, het wieltje is in goede staat.

 

Versleten achterste derailleurwieltje.

 

De randen van de tandjes zijn door slijtage van de ketting scherpe punten geworden. 

Versleten cassette & kettingbladen

DE KETTING SLIJT STEEDS DIEPERE GROEVEN IN DE TANDWIELEN VAN JE CASSETTE ALS JE HEM NIET VERVANGT, OOK IN DE DERAILLEURWIELTJES.

 

Hoewel je het niet meteen ziet, merk je dat je cassette versleten is als schakelen tussen je meest gebruikte versnellingen moeilijk gaat of een stap overslaat. Net als de tandwielen van de cassette slijten de kettingbladen die je het meest gebruikt het snelst. Net als de tandwielen van de cassette slijten de kettingbladen die je het meest gebruikt het snelst. Maar anders dan de tandwielen kun je kettingbladen niet los vervangen. Een versleten kettingblad kan zeer scherpe tanden hebben. Schakelen naar en van een versleten kettingblad gaat niet alleen moeilijk, maar de ketting kan eraf lopen. 

Laat je fiets verwennen. Vraag je fietsenmaker je aandrijving na te kijken op slijtage, zodat je weet of je wel optimaal kunt fietsen.

 

SHIMANO raadt aan je fiets te laten nakijken door een professionele mecanicien bij jouw fietsenmaker. Mecaniciens in onze SHIMANO SERVICE CENTERS kennen al onze nieuwste technologieën en leveren de beste dienstverlening.

Deel dit artikel

Gerelateerde verhalen