Terug Ontdek meer van Shimano

Shimano’s ontwerpfilosofie van The Science of Speed bestaat uit 5 elementen: een nieuw Di2 platform, een verfijnde interface, de toevoeging van Hyperglide+, een baanbrekend remsysteem en een collectie nieuwe wielen. Hier volgt een kort overzicht over hoe elk element bijdraagt tot sneller en efficiënter racen.

DRAADLOOS WAAR HET NODIG IS

Shimano's nieuwe schakelsystemen maken gebruik van draadloze technologie waar dat zinvol is, zowel voor alledaagse ritten als ultieme prestaties. Het vrijmaken van de schakelverstellers van de achterzijde van de fiets zorgt voor een strakkere cockpit en vereenvoudigt het opbouwproces. Het aansluiten van de derailleurs op een interne hoofdaccu verzekert absolute betrouwbaarheid door het handhaven van een stabiele spanning, terwijl dit ook Shimano's toch al bliksemsnelle schakelsnelheid vergroot, die ervoor zorgt dat Di2 gemeengoed is in het profpeloton

VERFIJNDE INTERFACE

De nieuwe Di2 dual control verstellers hebben een opvallende, geheel nieuwe ergonomie en fungeren als het draadloze commandocentrum. Zowel DURA-ACE als Ultegra verstellers hebben een langere, licht gekromde remkap voor meer comfort en een stabiele grip. De schakeltoetsen zijn makkelijker te bereiken en onderscheiden zich met verlengde schakelaars en een grotere offset ertussen. Doordat je er beter bij kunt en sneller kunt schakelen, fiets je altijd in de juiste versnelling.

HYPERGLIDE+

De ruggengraat van deze twee nieuwe groepen wordt gevormd door de baanbrekende HYPERGLIDE+ schakeltechnologie. Deze unieke interface tussen ketting en cassette, die voor het eerst op Shimano's mountainbikegroepen werd toegepast, leidt de ketting soepel langs de cassette voor snel en nauwkeurig op- en afschakelen — zelfs bij extreme trapbelasting.

BETER REMMEN

Zowel DURA-ACE als ULTEGRA heeft ook een nieuw remsysteem, dat stiller en gemakkelijker te onderhouden is en superieure controle biedt. Een eerste verbetering is de toevoeging van Shimano's bewezen SERVOWAVE-technologie. SERVOWAVE, dat oorspronkelijk werd ontwikkeld voor mountainbikes, zorgt voor een snelle initiële aangrijping en vertraagt vervolgens de krachtontwikkeling van de hendel voor een betere modulatie.

NIEUWE WIELEN

Het laatste onderdeel van de nieuwe DURA-ACE en ULTEGRA pakketten zijn de compleet vernieuwde wielsets. Kenmerken van de topcollectie zijn onder meer carbon velgen, drie velghoogtes, tubeless-compatibiliteit (plus opties voor tubes) en een uitzonderlijke balans tussen stijfheid, aerodynamica en een laag gewicht. Alle nieuwe tubeless wielen hebben een interne velgbreedte van 21 mm en zijn voorzien van een velgrand met haak, zodat je zo nodig draadbanden en binnenbanden kunt gebruiken.

Ultimate Performance

De lancering van de SHIMANO DURA-ACE R9200-serie en ULTEGRA R8100-serie is niet simpelweg bedoeld om de fietsconfiguratie eenmalig te vergemakkelijken of om gewoon maar nieuwe technologie te onthullen om een buzz te creëren. Het betreft een holistische benadering die 100 procent op prestaties is gericht. Over een periode van meerdere jaren zijn duizenden technische beslissingen genomen en verfijningen doorgevoerd met als enig doel om jou sneller te maken. Dat is de Science of Speed, en dat is hoe Shimano zich onderscheidt.

Lees verder